Den gode mad

Opskrifter på alle dagens måltider, smagfulde og sunde, og baseret på uforarbejdede råvarer, gerne økologiske. Du finder også allergivenlig mad, med tydelig angivelse af, hvilke allergier maden tager hensyn til.
Det behøver ikke at tage lang tid at lave lækker og sund mad, så de fleste opskrifter kan laves på en halv til en hel time.

Rødbedesmoothie

Rødbedesmoothie

En frisk smoothie med grapens lette bitterhed. Grapefrugt siges at sænke blodtrykket, sænke kolesterol i blodet og virke forbyggende mod kræft pga. sin antioxiderende virkning. Desuden er rødbede er...

læs mere
Kvædemarmelade!

Kvædemarmelade!

En virkelig delikat, let parfumeret, marmelade! Pluk eller køb kvæder, gerne med tynd skræl! 1,2 kg kvæder Vand Ca. 500 g sukker Vaniljekorn fra en vaniljestang Mine kvæder skulle ikke skrælles, de...

læs mere
Hyben-havtorn marmelade!

Hyben-havtorn marmelade!

En rigtig eftersommer marmelade med fuld knald på smagen. Lidt besværlig at lave, men smager himmelsk. Brug den f.eks. til et ostebord, eller bare på din morgenbolle, mums!Havtorn er med til at give...

læs mere
Nice cream med bær!

Nice cream med bær!

En nem is til det skønne solskinsvejr, så sund den kan spises til morgenmad! 4 portioner is: 3-400 g bær- eller frugt (rema har økologiske smoothie-blandinger med 200 g, røde, gule og blå...

læs mere
Muffins med ribs eller hindbær!

Muffins med ribs eller hindbær!

Disse muffins er bagt med surdejrester, men kan bages med yoghurt i stedet! 12 muffins Tørre ingredienser: 250 g mel 50 g mandelmel (lav evt. selv) eller i alt 300 g mel 8 g bagepulver 3 g salt80 g...

læs mere
Nem glutenfri surdej!

Nem glutenfri surdej!

Sådan får du en nem glutenfri surdej! Du skal bruge et helt rent glas. Dag 1 2 dl vand (stuetemperatur, gerne mindst 22 grader) 1 tsk. honning (kan udelades eller erstattes af kefir eller yoghurt)2...

læs mere
Surdejs hvedebrød!

Surdejs hvedebrød!

Et dejlig surdejs hvedebrød med fuldkorn og lidt rugmel, til at give en mere distinkt smag. Bages over 2 dage! Opskriften er lavet til surdejsbagning, hvis du ikke at du har en surdej, så lav en, se...

læs mere
Følg mig på:

Kategorier

Arkiv