Smager skønt, høj på plantediversitet, super sund.
4 personer:
1 rødt spidskål
1 pose øko rucola
250 g tofu, tempeh eller 1 kyllingebryst
Marinade: 1/2 dl olivenolie, 2 spsk. soyasauce, 1 tsk. hvidløgspulver, 1/2 tsk. chiliflager eller mere efter din smag, lidt flydende honning
2 æbler
1/2 bakke blåbær
50 g valnødder
citronvinaigrette:
1/2 dl olivenolie, revet skal og saft fra en øko citron, salt, peber, flydende honning
Skær tofu, tempeh el. kylling i tern. Pisk marinaden sammen, læg tofu/tempeh/kylling heri, mariner 10 minutter.
Trim spidskålen, og snit fint.
Skyl og tør rucolasalaten.
Vask æblerne, tør dem. Halver, fjern kernehus, skær i både og i tern.
Skyl og tør blåbær.
Hak valnøddekerner groft.
Steg marineret tofu/tempeh/kylling og valnødder på en varm pande i 5-7 minutter til det er crispy og brunt. Afkøl.
Pisk vinaigrette.
Saml salaten med alle ingredienser i lag. Dryp med vinaigrette og giv resten til.
Server med godt brød og smør eller olivenolie til at dyppe brødet i.
Views: 44