Grødris kan koges til en herlig risotto. Her ledsages de af hele speltkerner og masser af grønt for en fiberrig ret!
4 personer:
350 g grød-eller risottoris
2,5 dl kogte speltkerner (kan udelades og erstattes af yderligere 50 g ris)
1 liter misobouillon el. grøntsagsbouillon, evt. lidt hvidvin
150 god bacon i tern (eller røget tofu)
250 g champignon
1 porre
2 fed hvidløg
1 lille broccolihoved
2-3 tomater
2 dl friskrevet parmesan plus parmesan til rivning ved bordet
olivenolie, salt, peber
Kog et par deciliter speltkerner i rigeligt vand i 20 minutter.
Lav bouillon.
Afmål ukogte ris og kogte speltkerner.
Trim porre og skær i tynde skiver, pil og hak hvidløg.
Trim champignon, skær i skiver. Store svampe halveres først.
Rist bacontern (røget tofu) sprøde i ganske lidt olie. Tilsæt champignon, porre, hvidløg, ris, salt og peber, speltkerner, og sauter 5 minutter i med mere olivenolie ved en god middelvarme.
Tilsæt lidt bouillon og kog ved svag varme.
Tilsæt løbende bouillon og eventuelt lidt hvidvin, så risottoen hele tiden bobler i lidt væske.
Skær tomater i tern og broccoli i små buketter. Tilsæt til risottoen efter 15 minutter, og kog med resten af tiden. Fortsæt med at tilsætte bouillon, og kog cirka 25 minutter i alt. Smag efter at risen er kogt, men den må gerne have lidt bid. Tilsæt parmesanost, rør ud i retten, og smag til med salt og rigeligt peber.
Views: 25