Fibre, antioxidanter, polyfenoler og masser af kræfter til at modstå voldsomt vejr!
4 personer:
250 g gode krydrede pølser
1/2 hvidkål af mellemstørrelse
400 g kartofler
1 stort løg el. 1 porre
1 pose skyllet babyspinat
2-3 fed hvidløg
500 g tomatpassata
2 spsk. tomatpuré
1 lille dåse majs
2 tsk. røget paprika, 2 tsk. sød paprika, 1 tsk. chiliflager
1/2 l kraftig grøntsagsbouillon (lav 3/4 l)
olivenolie, salt og peber
Trim hvidkålen, fjern stok, og snit mellemfint.
Pil løg og hvidløg og hak.
Skær pæne rene kartofler med skræl på i mundrette bidder.
Skær pølserne i mundrette bidder.
Brænd krydderierne af i en god sjat olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt grøntsager inkl. kartofler, pølser, salt og peber til gryden og svits alt 5-7 minutter.
Tilsæt nu spinat og bønner, og svits endnu et minuts tid. Hæld tomatpassata og tomatpuré ved og arbejd det ind i retten. Tilsæt bouillon, bring i kog og lad retten simre 20 minutter. Tjek løbende at der er væske nok til at retten kan koge mør, ellers tilsæt mere bouillon. Tilsæt majs nogle minutter før retten er færdigkogt, og kog dem med.
Smag retten til med salt og lidt honning.
Views: 18