Gluten- og laktosefri.
Sjov, sund tærte med flere fibre end den klassiske tærte. Kartoflerne til bunden koges og afkøles, og der dannes derved resistent stivelse, som er en exceptionelt god fiberform.
1 tærte, 4 personer:
800 g kartofler
3/4 dl brødkrumme el. pankorasp
1/2 spidskål
1 stor porre
3 spsk. kapers
soltørrede tomater
1 pk. tofu, gerne røget, ellers tofu og 2 tsk. røget paprika (alternativt brug 2,5 dl creme fraiche, fås laktosefrit, og 2 æg)
1 dl soyamælk
Kartoflerne bruges med skræl på.
Kog kartoflerne 20 minutter til de er meget møre. Afkøl dem.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør et tærtefad med olivenolie, drys med salt, peber og halvdelen af raspen.
Mas alle kartoflerne direkte ned i tærteformen med fingrene eller en ramakin med flad bund. Læg et stykke bagepapir over og pres kartoflerne i form som en tærtebund. Dryp med lidt olivenolie, og drys salt, peber og rasp over. Bag 30 minutter.
Trim porren, skyl den og snit i skiver. Snit spidskålen. Sauter begge dele 10 minutter i olivenolie, plus lidt salt og peber. Snit de soltørrrede tomater i strimler, vend tomat og kapers med de sauterede grøntsager. Læg på den bagte kartoffelbund og fordel jævnt.
Blend tofu, mælk og lidt salt til creme. Fordel cremen over grøntsagerne. Bag tærten 20-25 minutter ved 200 grader til cremen er bagt.
Views: 41