Radicchiosalat er fyldt med plante-antioxidant på grund af den dybe farve og bitterheden.

4 personer:

2 radicchio salater
1 iceberg salat, romainesalat, el. 2 hjertesalat
1 stor avocado
1 æble
2 ferskner
150 g feta (jeg brugte gedefeta i krydderolie)
50 g solsikkekerner
friske krydderurter
olivenolie, æbleeddike, salt, peber, flydende honning

Rist solsikkekernerne og afkøl.

Snit begge salater i strimler.

Halver avocadoen, fjern sten, tag kødet ud af skallen, skær i tern.

Halver æblet, fjern kernehus, skær i tern.

Skær kødet af fersknerne, skær i tern.

Skær feta i tern/stykker.

Pisk olie, eddike, salt, peber og honning.

Saml salaten:

Salatstrimler i bunden, gem lidt rød salat.

Avocado, æble og ferskenstykker ovenpå. Så feta.

Dryp med dressing. Læg krydderurter og ristede solsikkekerner på, plus lidt rød salat.

Nb: Hvis du undlader feta er salaten fin til et ostebord.

Views: 19