2,5 dl havregryn (alternativt ruggryn)
2,5 dl mandler (alternativt solsikkekerner)
2,5 dl bær (friske eller optøede fra frost) – jeg brugte jordbær og blåbær
2 modne bananer (alternativt pærer)
2 spsk. honning eller agavesirup (alternativt nogle dråber Stevia efter egen smag)
1/2 tsk. vaniljepulver
evt. 1 tsk. lakridspulver
75-100 g smeltet kakaosmør, giver en dejlig chokoladeagtig smag i den færdige müsslibar
alternativt brug100 g: nøddesmør (mandelsmør, hasselnøddesmør, peanutbutter), smør eller kokosolie (smør og kokosolie skal også smeltes, mens nøddesmør kan bruges direkte)
100 g græskarkerner/solsikkekerner, birkes, sesamfrø og/eller nødder, vælg det du bedst kan lide
evt. lidt tørrede bær

Tænd ovnen på 130 grader.
Smelt kakaosmør over vandbad (smør og kokosolie kan smeltes direkte i en gryde).
Kør havregryn og mandler i foodprocessoren til en grov mel, tilsæt bær, bananer, honning, vaniljepulver og fedtstof, og kør det hele til en sammenhængende masse.
Hak de 100 g kerner/nødder groft og bland dem i massen.
Hæld massen op i en 22×30 cm form, der er foret med bagepapir . Sæt formen i ovnen og bag massen 5 kvarter. Tag formen ud, afkøl 15 minutter, tag den bagte müsslimasse inkl. bagepapir op på et skærebræt, og skær massen i passende stykker – skil dem ikke ad. Sæt bagepapir med müsslistængerne tilbage på bagepladen og bag 3/4-1 time mere ved 130 grader. Müsslibarene skal virke faste, men de bliver først helt faste, når de er afkølede. Afkøl og læg dem i en kagedåse.
Kan eventuelt pyntes med striber af smeltet hvid chokolade.

NB: På grund af indholdet af frugt har de kort holdbarhed. Opbevar dem evt. i fryseren og tag den ønskede mængde ud om morgenen.

Hits: 7