Et virkelig godt “rugbrød” uden gluten, fra den glutenfri bagebog “Helt uden gluten”. En bog jeg kun kan anbefale.
Det bedste resultat får du, når du bruger en røremaskine til dejen.

9 dl vand
1 dl glutenfri surdej (se indlæg om glutenfri surdej) eller 1 dl vand med 1 tsk. æblededdike og 6 g gær
1/2 dl øko olivenolie
20 g loppefrøskaller (10 g hvis der bruges Husk)
3 tsk. uraffineret havsalt
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt koriander
1 spsk. carob (kan udelades)
170 g hørfrø
170 g hele boghvedekerner
200 g sorghummel (eller rismel)
100 g boghvedemel
150 g kerne og frø
evt. 1 spsk. honning eller lignende
kerner til drys

Bland alle våde ingredienser i røreskålen.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen i 10-15 minutter på røremaskinen.
Smør en form eller læg bagepapir i. Fyld dejen i formen, glat overfladen med våde hænder, drys med kerner efter eget valg og hæv brødet på køkkenbordet i 6-8 timer under et viskestykke. Jeg lægger altid plastfilm over, før jeg lægger et viskestykke på.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft og bag brødet 1 time og 20 minutter. Tag brødet ud af formen og afkøl på en bagerist.

Hits: 11