Pastsalat er en nem ret, kan spises lun eller kold, og kan spises som aftensmad eller madpakke!
Her er pastaen blandet med sunde, crispy og smagfulde elementer.
300 g tricolore pasta
2 mellemstore gulerødder
100 g edamamebønner
1 lille øko squash (1/3 stor squash)
1 dl soltørrede tomater (i strimler) – kan erstattes af friske cherrytomater i halve, brug 150-200 g
1,5 dl lækre oliven
1-2 dl revet parmesanost
Kan tilsættes ristede bacontern, rester af stegt kylling, små bagte kødboller eller ristede pølsestykker.
Dressing:
1/2 dl jomfru olivenolie
1/4 til 1/2 dl balsamico eddike (afhænger af hvor skarp du kan lide din dressing)
salt, friskkværnet peber og honning
Salat:
Kog pastaen og afkøl den til lun eller kold.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver eller tern.
Overhæld edamamebønnerne med kogende vand, hæld vandet bort og afkøl dem.
Skær squashen over på langs, del hver halvdel på langs igen, og skær så i tern. Rist eventuelt ternene i lidt olie på en varm pande, eller anvend dem rå.
Bland afkølet pasta med grøntsager, tomatstrimler og oliven.
Rør en syrlig-sød, lidt skarp dressing, og balnd dressingen i salaten.
Drys med revet parmesanost, og server.
Views: 13