Chokolade fodrer de gode tarmbakterier, og indeholder antioxidanter!
500 g mørk chokolade min. 70%, grofthakket
små folieforme eller små muffinsforme
Fyld:
1 dl tørrede usvovlede abrikoser
1 dl cashewnødder
1/2 dl rå afskallede hampefrø (kan erstattes af cashewnødder)
1/2 dl revet kokos
1 spiseskefuld kokosolie med top på
et lille drys vaniljepulver (ikke vaniljesukker) eller kornene fra 1/2 stang vanilje
et lille drys stødt kanel
1 spiseskefuld vand
Du kan anvende mandler, hasselnødder, dadler, rosiner, solsikkekerner, græskarkerner, i stedet for de foreslåede råvarer. Bland efter eget ønske, men hold dig til den angivne mængde af nødder/kerner og tørret frugt, da det giver en sammenhængende masse.
Blend alt til fyldet i foodprocessor eller blender til en sammenhængende masse. Sæt det på køl til det skal bruges.
Smelt 2/3 af chokoladen langsomt over et vandbad (en lille gryde sættes over med lidt vand i, en stor skål sættes oven på gryden – i stedet for et låg – med den brækkede chokolade i – dampen fra det kogende vand smelter chokoladen). Når det er smeltet tages skålen af gryden, resten af det hakkede chokolade tilsættes, og der røres til alt er smeltet. Dermed undgår du grå chokolade!
Hæld smeltet chokolade i bunden af formene, læg en teskefuld fyld i chokoladen og fyld efter med smeltet chokolade til fyldet er skjult. Drys til sidst med frysetørret hindbær eller lignende.
De fyldte chokolader kan tages ud af formene, når de er stivnet, eller serveres deri.
Opbevar chokoladen i en dåse et køligt sted.
Views: 11