En skøn salat til kød eller vegetarretter. Let at lave, men med stor smag.

2 hjerte salater
1/2 pakke radissespirer (kan erstattes af klippet karse)
5-600 g kartofler
12 cherrytomater
vindruer uden sten
urtesalt, friskkværnet peber, lidt chilipulver eller Ras El Hanout, olivenolie

Start med at skære kartoflerne i grove tern, og vende dem i olie, urtesalt, peber, Ras El Hanout.
Skær tomaterne over i halve og drys dem med lidt urtesalt.
Læg kartofler og tomater i et ovnfast fad med bagepapir, og bag det cirka 20 minutter ved 210 grader varmluft. Kartoflerne skal få lidt farve, og tomaterne skal synke lidt sammen og få lidt farve. Afkøl let.

Fjern bunden på hjertesalaterne, rengør bladene for eventuelt jord eller lignende, og snit bladene mellemfint.
Skyl og tør vindruerne. Del dem i halve eller kvarte (alt efter størrelse).

Læg hjertesalt i bunden af et fad, læg kartofler og tomater på, fordel radissespirerne ovenpå, og pynt til sidst med vindruer.

Da kartofler er bagt med olie og krydderier hælder jeg ikke yderligere dressing på, men der kan dryppes lidt olie-eddike vinaigrette på til sidst.



Views: 20