Dejlig kartoffelsalat til grillmaden, med knald på farver og smag!
500 g nye kartofler
1 bdt. radisser
1 bdt. asparges
500 g friske ærter, bælget
4 tomater
Dressing:
3/4 dl jomfru olivenolie
2 spsk. Dijonsennep
salt, peber, honning efter smag
Kan også tilsættes:
– forårsløg
– kapers
– oliven
– fetaost
– fintsnitte kål
– ristede hakkede nødder elelr kerner
Kog kartofler 10-12 minutter til de er kogte, men faste. Afkøl og skær dem i skiver.
Skær top og bund af radisserne, skær dem i tykke skiver og læg dem evt. i koldt vand en times tide, så de bliver helt sprøde. Tørres af før de komme ri salaten!
Knæk asparges, og skær dem i mundrette stykker.
Bælg ærterne (eller brug små fine frosne ærter, der tøs op).
Skær tomater i smalle både eller store tern.
Bland alle grøntsager med let hånd.
Pisk dressingen sammen, den bliver næsten mayonnaise-agtig.
Bland dressingen i salaten med let hånd.
Server helst ved stuetemperatur.
Views: 17