En herlig crunchy salat, velegnet som tilbehør til kød, fisk eller en vegetarhovedret.

1 romanesco kålhoved
2 små røde æbler (eller 1 stort)
2 stilke blegselleri
1 lille rød peberfrugt
30 g fast ost (evt, vegansk ost eller fetaost)
1 håndfuld saltmandler eller ristede mandler

Dressing:
1/4 dl øko jomfru olivenolie
1/4 dl øko piskefløde (kan erstattes med kokoscreme, plantefløde eller mere olivenolie)
2 spsk. hvid balsamico eller æbleeddike
1-2 spsk. honning
lidt salt
frisk kværnet peber

Fjern blade fra kålen. Skyl og tør det.
Del kålen i 4 dele, fjern stokken i midten og skær kålen i tynde skiver.

Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skyl blegselleristænglerne og tør dem, fjern eventuelt rodenden, hvis den ser grov ud. Del peberfrugten i to og fjern frødelene.

Put æble, blegselleri, peberfrugt og nødder i din foodprocessor og kør det mellemfint. Alternativt skær det hele i små tern.

Skær osten i små tern.

Bland kål og de øvrige ingredienser.

Rør dressingen sammen, den skal være syrlig-sød, og hæld den på salaten, der nu er klar til servering.

Views: 149