Mættende salat med råvarer fuld af kraft.
Salat:
1 stort blomkål
3 stængler blegselleri
1 lille bundt persille
2 store syrlige æbler
4 kålpølser eller Løgismosepølser efter eget valg, blot pølser med masser af kød i (kan erstattes af kylling i tern, røget fisk, tofu)
50 g tør moden ost (evt. vegansk ost)
1 håndfuld mandler
2 spsk. græskarkerner
Dressing:
0,6 dl god jomfru olivenolie
1 tsk. sesamolie
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. Dijonsennep
salt og peber
Skær pølserne i skiver og steg dem i lidt smør eller rapsolie til de har fået brune pletter, og sæt skiverne til afkøling.
Skær osten i små tern.
Skyl og tør blomkålen og del det i kvarte. Skær en del af stokken væk (gem den, den kan bruges en anden dag i en gryderet), del i buketter og skær tynde skive af de små buketter.
Skyl og tør de øvrige grøntsager, skær det i stykker og læg det sammen med mandlerne i en foodprocessor. Kør det til råkost, og vend det sammen med de tynde skiver blomkål.
Pisk dressingen sammen.
Vend pølseskiver, ostetern og dressing i salaten, drys med græskarkerner og velbekomme!
Views: 14