En herlig syrlig-sød ting til en sommerdag, og en nem gæstedessert!

Start i god tid, for kompoten skal være kold inden desserten samles.

Kompot:
250 g friske rabarber
sukker efter egne smagsløg
evt. 1/2 vaniljestang

Flødelag:
1 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 2 eller 10 % efter eget ønske
lidt flormelis eller Steviadråber
lidt vaniljesukker

Skyl og tør rabarberne. Fjern de brune kanter på rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.
Læg stykkerne i en tykbundet kasserolle med 3 spsk. lys rørsukker eller almindelig sukker, plus 1-2 spsk. vand.
Kog det hele op, tilsæt lidt mere vand, hvis det koger tørt, og kog til rabarberne går i stykker.
Pisk rabarberne sammen til en kompot, og smag eventuelt til mere sukker, brug gerne flormelis nu, da det er lettere at røre ud i den færdige kompot. Kompotten skal være syrligt-sød.
Afkøl helt.

Pisk fløden stiv, og rør den op med græsk yoghurt. Smag til med lidt Steviadråber med vanilje, eller flormelis og lidt vaniljesukker. Det skal bevare den syrlige smag.

Læg 2 spsk. rabarberkompot i hver tallerken. Læg knap 1/4 del af fløde-yoghurt på, og rør de to masser sammen med en gaffel, til et fint mønster. Læg eventuelt lidt mere kompot og lidt mere fløde-yoghurt blanding på, og gentag processen med mønsteret.
Pynt med lidt knas, som ristede havregryn, hakkede ristede mandler, mysli og lignende.
Dekorer så med spiselige blomster, som stedmorblomster (fra haven, så de er uden kemi) eller syrener som jeg har gjort. Tusindfryd vil også pynte fint, hyldeblomster lige så, eller brug hybenroseblade.