En kalorielet ret med masser af smag!
Der anvendes elementer med både protein, langsomme kulhydrater og fedt i retten!
Kan være lchf og keto ved at udskifte kartofler med alternativ, angivet i opskrift!

Der skal kogt quinoa eller lignende i retten, så det skal koges, før du starter på selve pien.

Tænd ovnen på 180 grader.

Kyllingepie:
500 g hakket kyllingekød
2 dl kogt quinoa (kan erstattes af ris, bulgur o. lign., men det sænker proteinindholdet og hæver kulhydratindholdet – der er dog meget protein i kyllingekødet)
6-7 dl finthakkede grøntsager inkl. løg (jeg brugte fennikel, løg, hvidløg, squash)
salt, urtesalt, friskkværnet peber

Hak grøntsagerne fint i foodprocessor eller riv dem.
Bland kyllingekød, grøntsager, salt og peber, gerne med hænderne.

Bund:
4 store kartofler (lchf/keto: selleri, persillerod, pastinak, kina radisse, glaskål)
lidt salt og peber

Skyl og tør kartoflerne (ell. alternativ).
Skær dem i tynde skiver.
Læg dem i munden af et smurt ovnfast fad. Smuld 50 g fetaost på.
Drys med salt og peber.

Læg kyllingepieindholdet oven på. Glat det ud.
Til toppen skæres skyllede og tørrede tomater i tykke skiver.
Læg tomatskiver på kyllingepieindholdet. Drys med lidt salt og peber.
Smuldr resten af (100 g) fetaosten oven på.

Top:
2-3 store tomater
150 g fetaost
lidt salt og peber

Bag pien 35-40 minutter. Fetaosten skal brune og karamellisere lidt.
Hvis den er for bleg efter 30 minutter så skru ovnen op til 200 grader.

Views: 9