Herlig thai-inspireret kyllingeret. Høj plantediversitet!

Kylling og grønt:
2 store kyllingebryster, kogt eller stegt. Mine var fra en dampet kylling, hvor resten af kødet gik til andre formål.

6-800 g grøntsager i buketter/stykker/skiver (ikke for små), let kogte, dampede eller ovnstegte -> eksempler: gulerødder, squash, broccoli, blomkål, fennikel, rodfrugter, asparges, løg, porre, peberfrugt…
50 g usaltede cashewnødder

Skær kyllingebrysterne i skiver og hold dem lune.

Kog, damp eller steg grøntsager, og læg dem dekorativt ved kyllingebrysterne.

Rist cashewnødderne let.

Kog ris efter anvisning på pakken.

Sur-sød sauce:
5 dl kogevand fra kylling, grøntsager eller bouillon
1,5 spsk. Maizena
2 fed hvidløg, fint hkket
1×1 cm frisk ingefær revet
1 lille rød chili (valgfri), fint hakket uden kerner
1 spsk. olie
1 tsk. sesamolie (valgfri)
1/2 dl soyasauce
2 spsk. honning
saft fra en øko citron

Rør Maizena op i 1/2 dl koldt kogevæske og sæt til side.

Sauter ingefær, hvidløg og chili i olie et par minutter ved middellav temperatur.

Tilsæt væske og alle øvrige ingredienser, minus Maizena, op kog op.
Lad det simre ved middellav temperatur 4-5 minutter.

Tilsæt Maizenavæsken, og kog kort saucen op. Smag til med salt, honning efter behov.

Hæld lidt sauce på kyllingebryster og grøntsager, og pynt med cashewnødder.
Server resten af saucen og ris til.

Views: 8