Mad til en venneaften!
Salat:
1 stort broccolihoved
2 æbler
3/4 dl soltørrede tomater i strimler
1/2 dl kapers
1 stor rød peberfrugt
1 stor avocado
1 dl ost i tern, vesterhavsost eller anden fast moden ost
3/4 dl græskarkerner
3/4 dl øko olivenolie
3/4 dl citron og appelsinsaft
2 spsk. Dijonsennep
salt, peber
Del broccolien i buketter og læg dem i et dørslag/sigte. Kog en kedel vand og hæld den over broccolien, lad dem der efter afkøle, og tør dem så forsigtigt i et rent viskestykke.
Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset, del æblet i mindre både og så tern.
Del peberfrugten, fjern kernerne, skær den i strimler og så i tern.
Del avocadoen i kvarte, fjern stenen, tag avocadokødet ud af skallen, skær det i mindre både og så i tern.
Skær osten i 1×1 cm tern eller i grove flager.
Rist græskarkerne på en tør pande ved middelvarme til de ‘popper’, og afkøl dem så.
Bland forsigtigt alle grøntsager med soltørrede tomatstrimler, ost og kapers.
Bland dressingen, hæld den over salaten, vend forsigtigt alt sammen igen, og hæld til sidst de ristede græskarkerner på salaten.
Flapsteak:
Flap steak kan anbefales. Det er en lille muskel, med saft og kraft, som kan tilberedes på relativt kort tid.
Kødet skal krydres godt, kan marineres, og kan enten grilles eller steges på panden i smør. Kan steges færdig på 15-20 minutter.
Se evt. mere her: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1943513/fuld-af-smag-se-slagterens-hemmelige-udskaeringer/
Views: 81