En solid vinterret med fuld skrald på smagen!

Kan indgå i keto eller lchf diæt ved et kartoffel-alternativ, se opskrift!

3-400 g kartofler (lchf/keto: kina radisse, selleri, pastinak, persillerod, glaskål)
4-500 g hakket oksekød (ell. svin, lam, kylling)
1l finthakkede grøntsager (jeg brugte blegselleri, gulerødder, rød peber, romanescokål, persillerod, løg, hvidløg – men alt kan bruges + løg og hvidløg)
evt. 1 stor porre, rengjort, halveret og skåret i skiver
olie
1 lille dåse tomatpasta
engelsk sauce + evt. soya
2-3 dl vand
2 tsk. stødt paprika + 2 tsk. stødt stærk paprika ell. røget paprika ell. 1 tsk stødt chili
salt, friskkværnet peber
250 g mascapone
1 dl revet parmesan- eller Vesterhavsost
2 æg
salt, peber

Tænd ovnen på 200 grader.
Rengør grøntsagerne og hak dem fint i en foodprocessor.

Brænd krydderierne af i oliven- eller rapsolie.
Tilsæt det hakkede kød, salt og peber, og svits til det får lidt farve og falder sammen.
Til de hakkede grøntsager, + lidt mere salt, og brun videre 5 minutter.
Tilsæt tomapasta og rør det godt ud i kød-grøntmassen.
Tilsæt engelsk sauce, jeg brugte mellem 1/4 og 1/2 dl, tilsæt også lidt soyasauce, hvis du kan lide det.
Brun endnu et par minutter, og tilsæt så 2-3 dl vand, så retten kan koge sammen, men uden at blive våd.
Kog retten sammen i 5-10 minutter.

Skær kartofler i tynde skiver.
Rør mascapone med æg, salt pg peber og revet ost.

Tag et dybt ovnfastfad, smør det med lidt olie.
Læg et lag kød-grøntsauce i (halvdelen af saucen). Dæk med karoffelskiver og drys med lidt salt eller urtesalt.
Læg resten af kød-grøntsaucen på, dæk igen med kartoffelskiver.
Bred mascaponemassen over.
Bag retten 30 minutter til mascaponelåget er smukt brunt.

Server gerne med salat eller godt brød.






Hits: 423