En robust og mættende salat, til 4 storspisende skal der nok brød til! Høj plantediversitet og omega 3, der er anti-inflammatorisk.

Kødet kan udelades, eller erstattes af ristet tofu eller halloumiost.

Et spidskål eller 1/2 hvidkål
1 lille rødt spidskål eller 1/4 rødkål
400 g koldt kød, steg, røget kød, kylling… (ikke købt i tern, der er mange tilsætningsstoffer i)
2 æbler
2 stængler blegselleri
50 g cashewnødder
1/2 dl afskallede hampefrø (kan udelades, men de giver topklasse omega 3)

Dressing:
revet skal og saft af 1 øko citron
1/2 dl olivenolie (måske lidt mere)
revet ingefær og frisk gurkemeje (begge dele er anti-inflammatorisk)
salt, peber, honning
lidt friske krydderurter

Rist og afkøl cashewnødderne.

Snit kålen tyndt.

Skær kødet i mundrette bidder.

Vask, tør æblerne, halver, fjern kernehus, skær i både og så i tern.

Vask og tør blegselleri. Halver på langs og snit i små halvmåneformede stykker.

Riv ingefær og gurkemeje, gerne med skræl på. Riv og pres citronen.

Pisk dressingen sammen. Er den for tynd eller sur, så pisk mere olivenolie og honning i.

Bland salaten med let hånd i en stor skål, minus nødder og hampefrø. Dryp noget dressing på.
Pynt med nødder og frø og lidt krydderurter.
Server med resten af dressingen til.





Views: 11