Havregrød kan spises med andet en sød topping. Med salte elementer kan grøden bruges både til morgenmad, frokost og aftensmad! Her er tilsat et æg til grøden, det giver en fin balance mellem protein og kulhydrat. Sundt og lækkert!
1 portion grød (gang dimensionerne direkte op for flere spisende):
1-1,5 dl havregryn (finvalsede eller grovvalsede, eller blandet, efter eget valg)
1 tsk. salt
1 dl vand
1-2 dl mælk/plantemælk
1 æg
Kog havregryn op med vand og salt, når grøden koger tilsættes mælk, og grøden koges 4-5 minutter.
Pisk 1 æg sammen i en lille skål, tilsæt det piskede æg til grøden, rør det godt ind, og kog 1 minut.
Hælkd grøden i en tallerken og tilsæt topping.
Sød kartoffel creme (stor mængde, der kan anvendes som aftensmad tilbehør, suppe, tærtefyld, pastasauce etc.):
500 g søde kartofler
vand
60 g smør
1 dl fløde
evt. lidt mælk eller vand
salt, peber, evt. lidt chilipulver eller flager
Skræl de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem i usaltet vand i 10-20 minutter. Kogetiden afhænger af sorten.
Hæld vandet fra og blend kartoflerne med smør, fløde, 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og evt. chili. til en helt glat creme. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis cremen ikke bliver let nok i konsistensen. Smag til med salt.
Topping:
Sød kartoffelcreme, friskrevet parmesanost og hakket mikrogrønt/krydderurter.
Andre toppingforslag:
Pesto og hakkede, ristede nødder
Krydrede let kogte eller sauterede grøntsager i små bidder + revet ost (parmesan eller vesterhavsost)
Salsa (f.eks. med tomat, ell. mango, ell. æble, med lidt forårsløg, hvidløg, citron/eddike, salt peber, chili)
Æblemos og bacontern
Kogt eller røget ristet skinke brudt i små stykker, revet ost, mikrogrønt
Ristet chorizo i små bidder, blødristet løg, revet tør ost
Blåskimmelost i små tern, moden pære i små stykker, mikrogrønt
Stegt andebryst (ell. røget andebryst), appelsinstykker vendt med chili og mikrogrønt, evt. lidt kapers og ell. oliven i små bidder
Views: 63