Det vrimler med spiselige blomster i haven, det kom denne salat til gode!
Blomsterne bidrager med plantediversitet, og dermed tarmbakterier-diversitet til sundhedsfremme!

Se mere om spiselige blomster her.

Salat-ingredienser:
1 lille spidskål
2 syrlige æbler
1 glaskål, kan erstattes af 1 squash ell. 1/2 lille blomkål
1 gulerod
2-3 stængler bladselleri

stedmoderblomster, syrener, blomst fra løgkarse
2 spsk. hampefrø

Halver spidskålet. Fjern stokken og snit det fint.
Halver æblerne, fjern kernehuset, skær i både og i tern.
Skræl glaskålet skær det i skiver, i stænger og så i tern.
Skræl guleroden, skær den i 5 cm stykker, skræl den i spåner ind til kernen.
Fjern top og endestykke på bladselleristænglerne, skær dem i tynde halvmåneformede stykker (halver eventuelt på langs først).

Læg ingredienserne pænt på et fad eller i en salatskål.

Dressing:
2 spsk. jomfru olivenolie
revet skal og presset saft af 1 øko citron
salt, peber, honning (kan udelades eller erstattes af Sukrin Fibersirup på lchf/keto)

Pisk ingredienserne sammen og hæld over salaten, smag til med salt, peber og honning til en lidt skarp sur-sød smag.
Gem eventuelt noget af dressingen og server til, ikke alle er glade for dressing.

Drys med hampefrø.
Pluk blomsterhoveder og pynt salaten.

Views: 11