En frisk og sommerlig salat, god både til kødretter og vegetarmad. På billedet er der ikke hældt dressing over salaten.

2 mellemstørrelse glaskål
3 nektariner
1 bk. blåbær
1 øko citron
en kraftigt smagende olivenolie
2 spsk. hakket citronmelisse eller citronverbena
salt, peber og honning

Skræl glaskålene, og sørg for at få fjernet alle hårde pletter. Skær dem i skiver, i strimler og i tern 1×1 cm. Læg glaskålternene i et fad.

Skær nektarinkøddet fra stenene og skær det i tern. Læg nektarinternene på glaskålene.

Læg til sidst skyllede og tørrede blåbær på salaten.

Riv skallen af øko citronen, pres saften af og bland begge dele med 1/2 dl god kraftig jomfru olivenolie, hakket citronmelisse, salt, peber og honning. Smagen skal være syrlig-sød og frisk.

Hæld dressing over salaten, der nu er klar til servering, men kan stå et par timer.

Hits: 7