Omelet er en skøn frokostret, om det er lavet med æg eller ej. Her er en klassisk version med æg og en med tofu og kikærtemel. Begge dele er fyldt med protein, der holder dig kørende hen over dagen!

Klassik omelet med æg og krydderurter

1 person:
1-2 æg
2 spsk. vand pr. æg
lidt salt og peber, olivenolie
en håndfuld krydderurter
skinke, tomat, æble

Pisk æg og vand, salt og peber.
Opvarm olie ved god middelvarme. Hæld æggemassen på og skru ned til lav middelvarme.
Når omeletten begynder at stivne ovenpå lægger du krydderurteblade på. Bag færdig til omeletten er fast.
Tag den forsigtigt af panden, og server evt. med skinke, tomat og æblebåde – eller hvad du nu har lyst til.

Omelet på silken tofu og kikærtemel

2 personer:
150 g silken tofu
1,2 dl kikærtemel
3 spsk. gærflager
1 dl vand eller plantemælk
1 tsk. bagepulver
salt, peber, olivenolie
tomat, løg, kalamata oliven, feta, krydderurt

Blend alle ingredienser til en glat masse, tilsæt en anelse vand, hvis det er meget tykt.

Hæld lidt olie på en pande og fordel det på panden, evt. med en bagepensel. Opvarm til god middelvarme.
Hæld halvdelen af massen på panden og bred den forsigtigt ud med bagsiden af en grydeske.
Bag omeletten til den stivner ovenpå, vend den så forsigtigt og bag et par minutter på den anden side.
Tag omeletten op på en tallerken, og gentag processen med resten af dejen.
Server evt. med tomat, feta, løg, oliven og lidt grønt.


Views: 21