En god vinterret, der giver varme og velbehag plus fibre til de gode tarmbakterier.

4 personer:

8 stykker fuldkornsbrød, gerne surdej
2 dåser baked beans eller chili beans
100 g god bacon, kan udelades eller erstattes af lidt smuldret tofu
1 dåse hakkede flåede tomater eller passata
1 lille broccoli
1 løg
2 stængler blegselleri
1 bakke champignon
4-8 æg
olivenolie, salt, peber, chili

Tænd ovnen eller airfryer på 180 grader.

Rengør og snit alt grønt i tern.

Vend grøntsagerne og bacon/tofu med olivenolie, salt, peber og eventuelt lidt chili.
Læg grøntsagerne og bacon/tofu på en bageplade med bagepapir (airfryer blot i skuffen), og bag det 10-12 minutter til det bliver blødere og får lidt farve.
Tilsæt bønner og tomat, start med 1/2 dåse tomat. Retten skal ikke blive for våd. Rør grønt, bønner og tomat sammen.
Bag igen 8-10 minutter. Tilsæt mere tomat undervejs, hvis du synes det er for tørt. Smag retten til.
Slå æg ud på retten, 1-2 pr. person, og bag yderligere 10-15 minutter til æggene er stivnet.

Rist brødet, dryp med lidt olivenolie, og top op med grøntsags-bønneretten og æg.

Views: 34