Antiinflammatorisk lækkerhed, fiberrig, høj plantediversitet, stor smag!
4 personer:
1 mellemstort blomkål
2 appelsiner
2 avocadoer
1 stort rødløg
3 stilke blegselleri
200 g smagfuld ost ( jeg brugte gouda med valnødder)
1 ds bønner
35 g valnødder
35 g mandler
olivenolie, æbleeddike
salt, peber, flydende honning
Pisk en god stor dressing af olivenolie, æbleeddike, sal, peber og lidt honning.
Pil løget, halver det, skær i ultratynde skiver. Del løgskiverne og mariner i lidt af dressingen.
Rist valnødder og mandler og afkøl.
Trim dit blomkål for triste blade og det meste af stokken. Del i buketter og skær i tynde skiver.
Læg i bunden af et fad eller en skål. Dryp med dressing.
Del avocadoerne i halve, fjern stenene, skær i skiver og så i tern. Dryp med lidt dressing.
Trim blegselleristængler, del på langs og skær så i tynde skiver.
Pil appelsiner, del i både, skær i tern.
Hæld bønnerne ud af dåsen, skyl grundigt og afdryp. Vend med lidt dressing og salt.
Skær ost i tern.
Hak valnødder og mandler groft.
Arranger alle elementer ovenpå blomkålen. Dryp med lidt dressing og server resten af dressingen til.
Views: 51