En salat, hvor du anvender køleskabsresterne fra den forgangne uge, før der bliver fyldt op igen!
Her er min version med ændringsforslag, der kan varieres uendeligt!
kogt eller stegt broccoli ell. blomkål, spidskål, evt. almindelig salat, rød salat…
2 dl kold quinoa, ell. ris, bulgur, pasta, kartofler
revet gulerod, ell. anden rodfrugt…
1/2 agurk
1 lille rød peber
1-2 stilke blegselleri
10 cherrytomater, tomater i tern, semi dried tomater eller soltørrede tomater
Evt.:
1 dl mørke kernefri vindruer, grønne druer, æble, nektarin, melon i tern
Topping:
sesamfrø, dukkah, saltede og ristede havregryn, ristede græskarkerner/solsikkekerner, ristede cashewnødder ell. mandler, saltmandler, fetaost, fast ost i tern
Dressing, der serveres til:
1/2 dl koldpresset oliven- eller rapsolie
1/2 dl mild æbleeddike eller saften af en citron + revet skal af citronen
1 spsk. sennep, 1 spsk. honning
salt, peber
Basisingredienserne lægges hver for sig i skåle eller tallerkner til hver spisende, eller blandes i en skål.
Server topping til.
Pisk dressingen sammen og server til.
Passer godt til både deller, gode pølser eller som en ekstra vegetarret.
Views: 6