Sukkeret er udvundet af blomster fra kokospalmer. Det har en lækker karamelagtig smag, og er meget anvendeligt i kager og desserter.
Produktion: Der skæres et snit i en kokospalme-blomst, og nektaren herfra løber ned i et kar. Karret sættes under varme, og vandet fra nektaren fordamper. Tilbage er så den tørre nektar, kokosblomstsukker, en sukkertype, der er brun i farven, med en lidt tør og fin konsistens, og en let karamelsmag.
Lidt sundere end hvidt sukker!
Da sukkeret ikke gennemgår en raffineringsproces indeholder det lidt mineraler som jern, zink, kalcium og kalium, plus nogle kortkædede fedtsyrer som polyfenoler og antioxidanter.
Desuden indeholder det fiberet inulin, som nedsætter sukkerets optagelsestid i dit blod, og det har derfor en lavere glykæmisk indeks end hvidt sukker. Inulin betragtes også som et præbiotika, der kan fremme de gode tarmbakterier.
Kokosblomstsukker er dog stadig sukker, det har en meget højt kulhydratindhold, og en begrænset næringsværdi. Så brug det, ligesom andet sukker, kun til sødning af desserter og kager – og spar generelt på sukkeret!
Karamelsmag
Kokossukker giver bagværk og desserter en let karamelagtig smag, og er derfor lidt sjovere at anvende end hvidt sukker og rørsukker i megen bagværk og søde sager, hvis man er til karamelsmag :).
Stjerne småkager:
250 g hvedemel
175 g koldt smør
125 g kokosblomstsukker
2 tsk. vaniljesukker
40 g hakkede mandler
125 g og 1 pasteuriseret æggehvideflormelis til glasur
Smuldr smørret ind i melet, tilsæt sukker, og saml det til en dej.
Ælt vanilje og mandler ind i dejen.
Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader.
Drys lidt mel på bordet, og rul dejen ud i cirka 3 mm tykkelse.
Stik ud til stjerne eller runde kager.
Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir.
Bag småkagerne 10-12 minutter.
Afkøl kagerne på bagerist.
Rør flormelis og æggehvide sammen.
Put glasuren i en sprøjtepose eller en plastpose, hvor du klipper et lille hul – og dekorer kagerne.
Views: 134