Antiinflammatorisk, fiberrig, høj plantediversitet!
4 personer:
1 blomkål
250 g champignon
1 stort løg
1 stor gulerod
1,5 dl edamamebønner
olivenolie
2 tsk. sesamolie
1/2 dl tamari/soyasauce
1 tsk. hvidløgspulver
salt og peber, evt. lidt chili
1 tsk. stødt spidskommen og 1 tsk. stødt koriander
4 æg
nigellafrø
frisk koriander
Trim blomkålen, skær i buketter og blend til ris konsistens.
Pil løget og skær i tern.
Riv guleroden.
Trim champignon og skær i skiver.
Opvarm olivenolie i en tykbundet gryde, brænd spidskommen og koriander af. Tilsæt blomkålsris, grøntsager, salt, peber og hvidløgspulver, sauter ved middelvarme til løgene bliver gennemsigtige.
Tilsæt nu tamari og sesamolie, og steg et par minutter. Smag til med salt og evt. lidt chili.
Steg imens dine spejlæg.
Server hver spisende en skål spicy blomkålsris med et spejlæg og frisk koriander. Drys gerne med lidt nigellafrø eller sort sesam.
Views: 30