Lækre ispinde med masser af smag og sundhed, lavet på blommemarmelade med en snert af lakridssmag!

Først laves blommemarmeladen, da den skal være kold, når den blandes i ismassen!

Blommemarmelade:
500 g blommer (uden sten)
1-200 g kokossukker (alternativt lys rørsukker)
1/2 stjerneanis (kan udelades)
1 håndfuld basilikumblade (kan udelades)

Stjerneanis og basilikum giver blommemarmeladen en lakridsagtig smag. Hvis du ikke bryder dig om det, så udelad de to ingredienser.
Marmeladeopskriften giver en større mængde marmelade end du bruger til ispindene, brug resten på yoghurt, brød eller i trifli.

Udsten blommerne og bring dem i kog med en lille sjat vand i bunden af gryden (de udskiller hurtigt selv væske, der sikrer at de ikke koger på) og den halve stjerneanis, ved middel varme.
Kog til blommerne begynder at koge ud, og tilsæt så basilikumbladene. Kog endnu et par minutter.
Sluk for gryden og hæld blommemassen minus stjerneanissen i en skål. Blend massen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt sukkeret (start med 100 g) og kog det stille op. Smag til med mere sukker om nødvendigt, marmeladen skal være syrlig-sød. Kog et par minutter, tag gryden af varmen, og afkøl marmeladen helt. Den kan ikke blandes med ismassen før den kold.

Ismasse til ca. 6 is:
2,5 dl piskefløde
2 dl skyr
2 æg
1/2 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
1 dl lys agavesirup ell. flydende honning

Pisk æggeblommerne med sirup eller honning, og vend det i den piskede fløde.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt Skyr til fløde-æggemassen og vend så de stiftpiskede æggehvider i massen.
Hæld skyr-fløde-blommemassen i isformene, læg så 1-2 tsk. blommemarmelade ned i formene, rør det rundt med en pind til der dannes mønster, og sæt til sidst pinden i formen. Frys minimum 4 timer.

Når isene er frosne og skal spises, så hæld varmt vand på formene for at løsne isen – og spis så med stor fryd!!

Ps. Isen kan også fryses i en form i stedet for som ispinde.

Hits: 4