En dejlig vinterret, med masser af sundhed og masser af smag! Lever du vegetarisk kan du blot udelade bacon.
400 g fuldkornspasta
7 stilke grønkål ell. en pose vasket og plukket grønkål
1 løg
250 g champignon/ svampe
200 g bacon (ell. italiensk pancetta) i tern
2 spsk. soltørret tomat i olie, afdryppet (kan udelades eller erstattes af cherrytomater i kvarte)
1 øko citron, skal og saft
salt og peber
1-2 spsk. olivenolie
1 dl piskefløde
Pil løget og skær det i tern.
Skyl og tør grønkålen, rib den og hak den, hvis du bruger grønkål på stilk.
Rengør champignon/svampe med køkkenrulle, og skær dem i skiver eller grove tern.
Kog pastaen al dente efter anvisning på posen.
Mens pastaen koger svitser du, i en dyb tykbundet gryde eller pande, bacon i lidt olie til det får farve.
Tilsæt løgtern og svits igen ved mellemvarme til løg og bacon har lidt farve, løget skal ikke blive sprødt.
Tilsæt hakket grønkål (gem lidt til pynt) og svampe, og steg videre til alt er blødt og lækkert. Tilsæt salt og friskkværnet peber.
Hæld den kogte pasta i en sigte til afdrypning.
Vend nu den kogte pasta i grøntsags-baconblandingen, rør det hele godt sammen i gryden.
Hæld cirka 1 dl piskefløde på, godt det sammen kort.
Riv en øko citron og pres den. Tilsæt saften til retten, og kog igen et par minutter. Smag til med salt og peber.
Afslut med at drysse revet citronskal og hakket grønkål over retten.
Views: 56