En nem is til det skønne solskinsvejr, så sund den kan spises til morgenmad!

4 portioner is:

3-400 g bær- eller frugt (rema har økologiske smoothie-blandinger med 200 g, røde, gule og blå frugtblandinger, de er velegnede)
2 frosne bananer i skiver (kan bruges ufrosne, men så skal frugtblandingen bruges direkte fra fryseren)
200 g usødet skyr eller yoghurt (bruger en med sukker falder sundhedsværdien!)

Lad den frosne frugt/bærblanding tø op på køkkenbordet 5-10 minutter.
Læg blandingen og de frosne bananskiver i blenderen og kør 1-2 minutter til de er meget finthakkede.
Tilsæt så skyr eller yoghurt og kør det hele til softice.
Server straks! (kan dog gemmes i fryseren, og få 1-2 minutter i blenderen igen før servering)

Topping:
jeg brugte: frossen hakket chokoladekage (jeg gemmer kagerester i fryseren til romkugler o. lign., blev her hakket i blenderen og brugt til pynt), men nedenfor har jeg foreslået sundere alternativer:

– frisk frugt i skiver/tern
– hakket chokolade
– ristede afkølede hakkede mandler/hasselnødder
– ristede havregryn
– mysli
– ristede kerner: græskar, solsikke, sesam
– ristet eller rå kokosmel/kokoschips

Views: 7