Disse vafler er lette at lave og bruger få råvarer, så de kan laves som en pludselig impuls! Og de kan laves af børn! Kan serveres til både et sødt eller et salt måltid!
Serveres vaflerne til morgenmad put gerne lidt smør, nøddesmør, flødeost på, for en mindre blodsukkerpåvirkning – eller server med lidt bacon, røget laks, hummus, bønnespread…
Serveres de om eftermiddagen er det også bedst med lidt fedt og protein til vaflerne, som flødeost eller nøddesmør plus frugt, eller proteinrige fødevarer som hummus, kikærte-nutella, af hensyn til blodsukkeret.
Du kan også tilsætte lidt proteinpulver til dejen, hvis du har det i dit køkken.
Serveres de som dessert kan du give den gas med frugtkompot, Nutella, sød flødeskum også videre!

4 personer, 1-2 vafler pr. person:

4 dl fine havregryn (eller havremel, hvor dine havregryn blendes til mel, hvis du foretrækker en mindre grov dej)
3 dl mælk eller plantemælk
2 M/L æg
1 gulerod (eller 1/2 squash)
1 æble
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker (kan udelades eller erstattes af lidt spidskommen, hvis vaflerne bruges til et salt måltid)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel eller kardemomme (kan udelades)

Skræl og riv gulerodden.
Riv æblet.

Pisk havregryn/havremel, mælk, æg, salt, sukker og krydderi sammen.
Bland revet gulerod og æble i.
Lad det hvile et par minutter.
Hvis dejen er meget tyk, så tilsæt lidt mere mælk.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med lidt olie eller smeltet smør, før hver vaffel.
Læg et par skefulde dej på det varme jern, og bag hver vaffel 4-5 minutter.
Hold dem varme i ovnen ved 100 grader varmluft. Ikke oven på hinanden, for så bliver de bløde.

Views: 97