Grøntsagerne kan blendes ind i saucen, hvis du ikke ønsker grøntsagsstykker i retten.

4 personer:

400 g hk øko oksekød

1 stor øko gulerod

1 øko persillerod

1 porre

2 stilke bladselleri

150 g champignon

6 dl kraftig grøntsags- eller misobouillon

1 ds afdryppede kidneybønner eller brune bønner

1 spsk. soya

2-3 spsk. Worchestersauce

2 tsk. røget paprika

2 tsk. sød paprika

salt, peber

1-2 spsk. hvedemel

olivenolie

Skær gulerod og persillerod med skræl på i tern.

Trim og vask porren. Del på langs, skær i skiver.

Børst champignon eller tør med køkkenrulle og skær i tern.

Lav bouillon og blend med bønnerne. Bønnerne giver fibre, polyfenoler, farve og konsistens til retten.

Opvarm olivenolie, brænd de to slags paprika af. Tilsæt kød og steg det let brunt og smuldret. Tilsæt grøntsagerne, salt og peber og steg alt 5 minutter ved god middelvarme. Tilsæt soya og Worchestersauce og rør det ind i retten. Hæld mel på og rør også det ind i retten. Tilsæt nu bouillon blendet med bønner, kog op og lad retten simre 15 minutter. Smag til med salt og lidt sukker, honning eller ketchup. Server med kartoffelmos, ris, quinoa, pasta eller lignende.

Views: 30