En hurtigt lavet bolle, men med en fin dyb smag af solsikkekerner!

50 g gær
5 dl lunkent vand
100g solsikkekerner
500 g hvedemel
250 g grahamsmel eller fuldkorns speltmel
2 tsk. salt
1 spsk. honning
3 spsk. olie

1 æg og solsikkekerner til pynt

Jeg brugte røremaskine:
Pisk vand, gær, salt, honning og olie sammen.
Tilsæt solsikkekerner først, og så melet lidt efter lidt, og rør det hele sammen. Sæt så maskinen til at ælte dejen i 5 minutter.
Sæt dejen til hævning 1/2 time et lunt sted uden træk.

Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, del den i to halvdele, rul dem til pøsler og skær 6 boller af hver pølse.
Tril bollerne runde og glatte, og flad dem ganske let ud. Sæt på bagepapir.
Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med solsikkekerne, pensl igen.
Efterhæv bollerne 1/2 time, lunt og trækfrit.

Tænd ovnen på 210 grader over og under varme.
Bag bollerne 15-17 minutter.

Afkøl bollerne før de spises, de bliver klæge, hvis du skærer dem mens de er varme.

Let redigeret udgave af solsikkeboller fra bogen “Varm på brød og lun på boller”.

Views: 69