Isen smager skønt, men vil gerne krystallisere lidt under frysning, så spis den frisklavet. Gluten- og laktosefri.

Start produktionen af isen 8 timer før den skal spises!

Is:
1 ds. fed kokosmælk
1 dl. piskefløde
2 spsk. Maizena
et nip fint havsalt
3 spsk. flydende honning
1 æg
1 tsk. vaniljepulver (Urtekram)

Pisk kokosmælk, fløde, æg Maizena, honning, salt og æg sammen i en skål. Hæld det i en tykbundet gryde og bring det til kogepunktet, lad det simre et par minutter til det tykner. Tag det af varmen og afkøl nogle timer (skal være helt koldt inden indfrysning).

Macademiacrunch:
1 1/4 dl. groft hakkede macademianødder (kan erstattes af mandler uden skind)
1 spsk. flydende honning
1 tsk. kokosolie (blød)
et nip fint havsalt

Rør nødderne med honningen, kokosolien og saltet.
Bred massen ud på en bageplade med bagepapir og bag det 10 minutter ved 180 grader. Afkøl helt og hak det til nougat-crunch.
Bland crunchen i den afkølede iscreme.

Uden ismaskine:
Hæld ismassen i en form og frys det 3-4 timer. Rør i isen 1-2 gange i timen i indfrysningsperioden.
Isen bliver ret hårdt, og skal tø op i op til 1/2 time på køkkenbordet, før den kan kugles op.

Med ismaskine:
Kør isen i maskinen til fast softice konsistens, og frys den indtil brug. Tø op på køkkenbordet op til 1/2 time før opkugling.

NB: Lad ikke isen stå ret mange dage i fryseren før du skal bruge den, den er bedst frisk. Den kan køres en tur i foodprocessoren inden brug, hvis du synes den bliver krystalliseret, og så serveres lidt softiceagtigt.

Til dessert: frys eventuelt isen i en brødform og skær det i skiver i stedet, når det semitøet.

Views: 7