Is med hyldeblomst og jordbær – super sommerligt og smeltende lækkert.

5 æggeblommer
1 dl. vand
60 g rørsukker
1/2 l piskefløde
4 spsk. ufortyndet hyldeblomstsaft
2 dl jordbær

Skyl, tør og skær de 2 dl. jordbær i stykker.
Sæt en lille gryde over med en sjat vand til et vandbad.
Bland æggeblommerne, vandet og sukkeret i en skål der kan hvile på gryden, og pisk massen over vandbad til det skummer og sukkeret er holdt op at knase.
Afkøl æggemassen ved at sætte skålen i en større skål med koldt vand, mens du pisker.
Pisk fløden til blødt skum, og bland med let hånd din afkølede æggemasse i den piskede fløde sammen med hyldeblomstsaften og jordbærskiverne.

Uden ismaskine:
Hæld ismassen i en stor form og frys minimum 4 timer. Denne is bliver ikke så hård og kan kugles op efter kort tid ude af fryseren. Laver du den flere dage i forvejen, skal den dog stå ca. 20 minutter ude før du kugler op.

Med ismaskine:
Hæld ismassen i ismaskine og kør den til fast softice. Sæt den der efter i fryseren til den skal bruges. Lad den stå ude på køkkenbordet lidt tid, før du kugler den op.

Hits: 3