En robus og sprød/sej bolle, der mætter godt. Dejen skal laves dagen før bollerne skal spises!

Fordej:
1 dl fint rugmel
2 dl fuldkorns speltmel
1 dl knækkede rugkerner
3 dl koldt vand

Rør det hele sammen og sæt det på køkkenbordet i mindst 6 timer.

Boller:
Fordej
3 dl koldt vand
2 spsk. uraffineret groft havsalt
2 dl hakkede valnøddekerner
Øko hvedemel, gerne stenkværnet – jeg kan ikke opgive en præcis mængde, men start med 5 dl og hæld så yderligere mel i dejen, et par deciliter af gangen til en fast dej opnås, se nedenfor.

Rør fordejen og de øvrige ingredienser sammen, med grydeske eller røremaskine, til en fast dej, der ikke kan æltes, men dog ikke klistrer på fingrene.

Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet, og sæt den så i køleskabet til næste dag. Tag dejen ud på køkkenbordet igen 1-2 timer før brug.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt boller på en bageplade med bagepapir med to skeer. Glat bollerne ud med en våd ske. Dryp vand rundt om bollerne, hvis du ikke har en ovn med damp, damp hjælper bollerne med at hæve og blive sprøde.
Bag bollerne 20-22 minutter til de har fået farve og lyder hule, når du banker på dem.

Views: 65