Stor smag og sundhed med fibre, protein og sundt fedt. Violet blomkål har flere polyfenoler i sig end hvidt blomkål og det er sjov at bruge!

4 personer:

500 g hakket øko oksekød, grisekød, kylling, lam…

500 g finthakket grønt inkl. løg eller porre

salt, peber, 2 tsk. paprika og 2 tsk. røget paprika el. chili

1/2 violet blomkål ( måske et helt, hvis det er lille)

10 cherrytomater

2 fed hvidløg

100 g revet ost, gerne smagfuld som Vesterhavsost

Hak grøntsager som squash, svampe, gulerod, bladselleri fint + løg fint, gerne i foodprocessor.

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør 500 g hakket kød med de hakkede grøntsager, salt, peber, paprika og røget paprika til en sammenhængende fars.

Bred farsen ud i et smurt ildfast fad.

Trim blomkål for yderblade, halver det og skær stokken af et halvt kål. Del i buketter.

Pres buketterne ned i farsen, og gør det samme med tomaterne og grove skiver hvidløg. Drys ost over.

Sæt i ovnen og bag 30-35 minutter.

Views: 25