Granola, sødet med banan og iblandet mandler, kerner og kakao nibs. Blodsukkervenlig, fiberrigt, med resistent stivelse og sundt fedt, godt til morgenmad, mellemmåltid eller dessert.

5 dl havregryn

1 meget moden banan

2 spsk. smeltet kokosolie eller smør

1/2 tsk. vaniljepulver

1/2 tsk. fint havsalt

1,5 nødder og kerner

1 spsk. flydende honning

1 spsk. kakao nibs

tørret frugt efter egen smag, jeg brugte lidt tranebær, morbær og frysetørret hindbær

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Mos bananen og rør mosen sammen med havregryn, smeltet smør, salt, vanilje, brug eventuelt hænderne, og “ælt” til du ikke længere har nogen tørre havregryn.

Bred granolaen ud på en bageplade med bagepapir, spred den godt og del eventuelle større klumper i mindre dele. Bag 15-20 minutter eller til granolaen et lysebrun og bagt, der må ingen fugtighed være tilbage. Afkøl helt.

Rist de valgte nødder og kerner til de er lysebrune. Hæld lidt honning på og bland det hurtigt med nødder/kerner. Afkøl helt.

Bland granolaen med nødder/kerner, kakao nibs og tørret frugt.

Granolaen holder et par uger i glas eller dåse.

Views: 10