Herlig grøn ret med høj plantediversitet! Super anti-inflammatorisk og anti-histaminfremmende ret!
300 g perlebyg, spelt el. lign.
1 l grøntsagsbouillon
100 g skyllet og hakket grønkål fra pose
2 fed hvidløg
1 løg
1 øko citron, skal og saft
olivenolie
4-50 g afskallede og ristede hasselnødder
Pesto
40 g parmesanost
30 g hasselnødder
40 g frisk persille
1-2 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
salt og peber
Lav først pesto.
Put alle ingredienser i en foodprocessor, hold evt. lidt olie tilbage.
Kør til en grov pesto. Tilsæt mere olie, måske lidt vand, hvis det er for fast.
Sæt til side.
Bygotto:
Skyl perlebyggen i en sigte under koldt vand, afdryp.
!Kør grønkålen er tur i foodprocessoren for en finere konsistens, hvis det er meget groft hakket.
Pil løget og skær i tern.
Pil hvidløg og hak fint.
Hæld olivenolie i en tykbundet gryde.
Sauter løg og grønkål 4-5 minutter ved middelvarme.
Tilsæt afdryppet perlebyg og sauter yderligere et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon ved.
Kog ved lav middelvarme med låg på i ca. 20 minutter.
Tjek at byggen er kogt, ellers kob 2-5 minutter mere.
Byottoen er færdig, når bygkernerne er kogt. Der må gerne være lidt væske tilbage i retten.
Smag til med salt, peber, citronsaft og revet citronskal.
Server bygottoen med hasselnødder og klatter af pesto på toppen.
Byd på mere pesto og friskrevet parmesan til de spisende.
Hits: 19