Blomkålssteaks:
2 faste blomkål
olivenolie, salt og peber
Topping:
10 soltørrede tomater i olie
2 spsk. kapers
12 kalamata oliven uden sten
1 dl revet parmesanost
evt. lidt brødkrumme
Kartoffelsalat:
6-800 g små nye kartofler
5 store faste, smagfulde øko tomater (eller 250 g cherrytomater)
100-150 g fetaost
krydderurter
1 dl græskarkerner
1-2 spsk. soyasauce
1-2 spsk. flydende honning
Dressing
Olivenolie, citronsaft eller eddike, salt, peber, lidt flydende honning.
Pisk sammen.
Blomkålssteaks:
Tænd ovnen på 200 grader.
Fjern blomkålenes blad og 1 cm af det nederste af stokken.
Skær blomkålen i tykke skiver, så godt det lader sig gøre. Gem resten til andre formål.
Pensl med olivenolie og drys med salt og peber.
Læg på bageplader med bagepapir og bag 20-25 minutter til mørt og let brunet.
Topping:
Blend alle ingredienser.
Læg topping på de bagte steaks.
Kartoffelsalat:
Gennemgå kartoflerne for pletter, fjern dem. Lad skrællen blive på.
Skær i mundrette bidder og kog 8-10 minutter med masser af salt til akkurat kogte.
Afkøl.
Rist dine græskarkerne til de popper let.
Skru ned til middelvarme, hæld soyasauce på, kog væk, tilsæt honning, rør ind i kernerne. De må ikke koge til en klump, men skal være adskilte. Afkøl.
Vask og tør tomater.
Skær dem i mundrette bidder.
Bland kogte, afkølede kartofler, tomater, og groft revne krydderurter med let hånd.
Hæld den ønskede mængde dressing på, rør rundt med let hånd.
Skær din fetaost i tern eller tag den med ske, og fordel i og på salaten.
Drys de ristede græskarkerne på til sidst.
Views: 16