En anti-inflammatorisk bar, der kan spises som træningssnack eller mellemmåltid. Påvirker blodsukkeret ret lidt med dens gode kombinationen af fiberrige kulhydrater, sundt fedt og protein. Høj plantediversitet.

Barene er bagt, som en art flapjacks, men de er ikke meget søde!

1 dl fuldkornsmel (hvis du bruger rug, så brug en fin rugmel)
1 dl mandler eller solsikkekerner
1 dl hørfrø (gerne gule)
1 dl uskallede sesamfrø
1 dl kokosmel
2 modne bananer
150 g friske øko blåbær
saft af 1/2 citron
1 tsk. økologisk vaniljepulver/vaniljesukker
3/4 dl vand
1/2 dl øko olivenolie eller 3 spsk. øko jomfru kokosolie
1/2 tsk. fint havsalt
3 æg (kan erstattes af “hørfrøæg”: sæt 3 spsk. af opskriftens hørfrø i blød i 6 spsk. vand i 15 minutter til det gelerer)

Tørre ingredienser:
Mal mandler/solsikkekerner, og hørfrø til mel (som fuldkornsmel) i en foodprocesser.
Bland fuldkornsmelet med nødde-kernemel, sesamfrø, kokosmel, salt og vaniljepulver.

Mos bananerne og pres saften af 1/2 citron heri.
Skyl evt. blåbærrene og læg til til afdrypning på køkkenrulle.

Våde ingredienser:
Pisk æggene (piskeris) med olivenolie/kokosolie og vand.
Rør alt sammen, dvs. bananmos, blåbær, tørre ingredienser og våde ingredienser.
Hæld op i et ildfast fad 35×25 cm med bagepapir og bag det 30 minutter ved 200 grader.
Kan skæres op i 16 stykker.

Views: 11