Tilbehør fuld af sunde, fiberrige og farvestrålende grøntsager, og bær, der begejstrer dine gode tarmbakterier!
1 lille rødkål
2-3 store rødløg
2 små fennikel
2 store faste pærer
1 bakke blåbær
1 dl fløde (kan være plantefløde eller kokosfløde)
olivenolie, vand, mild eddike, timian, salt, peber, flydende honning, evt. balsamico
Tænd ovnen på 200 grader.
Fjern den groveste del af stokken fra rødkål. Trim fennikel. Pil løg.
Skær rødkål i store stykker, skær fennikel i kvarte, skær løg i kvarte, skær pære i tykke skiver med kernehus.
Læg alt i et ovnfast fad. Bland 1,5 dl vand med 1 dl olivenolie, og 1/2 dl eddike. Hæld over grøntsagerne.
Drys salt og timian over grøntsagerne, kværn peber over, dryp lidt flydende honning på.
Sæt i ovnen og bag 45-50 minutter til alt er mørt og lidt faldet sammen.
Blend blåbær og fløde kortvarigt (eller bliver fløden til smør).
Rør med håndkraft salt, peber, lidt eddike (gerne en mørk balsamico) og lidt honning i, det skal smage af blåbær og lidt syrligt.
Hæld blåbærfløden over den færdige ret, og server straks. Fløden løber lidt ud ved mødet med de varme elementer.
Views: 29