Et drønlækkert fiberspark til kulde, regn og blæst.
4 personer:
250 g gode pølser
2 mellemstore rødbeder
2 mellemstore søde kartofler
5 stilke rød grønkål el. almindelig grønkål
1-1,5 dåse cannellinibønner (hvide bønner)
2 l grøntsagsbouillon eller misosuppe
olivenolie, salt, peber, 2 tsk. røget paprika (el. en kraftig paprika), 2 tsk. stødt spidskommen
2spsk. hvedemel (kan udelades)
frisk dild
Skræl rødbeder og søde kartofler. Riv rødbeden groft og skær de søde kartofler i mundrette bidder.
Riv grønkålen af stilkene og hak dem fint.
Rens porren og skær den i tykke skiver.
Hæld bønnerne i en sigte og skyl grundigt.
Skær pølserne i tykke skiver.
Brænd røget paprika og spidskommen af i olivenolie, tilsæt pølseskiver og steg dem til de får lidt farve.
Tilsæt rødbede, rød grønkål, porre, sød kartoffel, salt og peber, og sauter 5 minutter. Tilsæt bønner, og rør dem ind i retten.
Lav bouillon eller misosuppe.
Hæld mel på pølser og bønner/grøntsager og rist et par minutter, så melet er indarbejdet de øvrige ingredienser.
Hæld bouillon på, kog op og kog 12-15 minutter. Smag til med salt.
Hak et bundt frisk dild, drys noget på suppen, server resten til, sammen med groft brød.
Views: 14