Lækkert smagende og nemme glutenfri boller med et godt tilskud af grønt, eller rødt☺
Bagt uden hævemiddel, så de er gode for mennesker med histamin-intolerance. De hæver ikke, men bager sig lette, luftige og sprøde.

Opskrift 10 -11 boller:
500 ml lunkent vand
3 tsk. Fiber Husk eller 3 spsk. loppefrøskaller (Fiber Husk kan opsuge mere vand end loppefrøskaller, derfor mere når der bruges loppefrøskaller)
2 spsk. raps eller olivenolie
2 tsk. salt
Evt. 2 tsk. kanel eller kardemomme eller begge dele, eller fennikel frø sammen med pastinak!
150 revne grøntsager, f.eks. persillerod/pastinak/rødbede/gulerod/rød peber/æble – jeg brugte gulerødder i første portion og rødbede i anden portion, super godt begge dele
100 g havregryn
100 g havremel (evt. blendede glutenfri havregryn)
125 g hirse- eller boghvedemel
100 g solsikkekerner eller græskarkerner

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv grøntsagerne.
Rør havregryn, havremel, og hirse- eller boghvedemel sammen i en skål. (Tilsætter du krydderier, så rør det ud i melet)
Bland lunkent vand og loppefrøskaller (Fiber Husk) i en anden skål, pisk det sammen i 10 sekunder med et piskeris.
Tilsæt olie og salt og pisk det sammen, tilsæt grøntsager og pisk igen.
Pisk melblandingen i væsken med grøntsager lidt efter lidt, hvis det bliver for stift til piskeriset, så rør med en grydeske.
Ælt dejen sammen med hænderne et par minutter til sidst. Det er en klistret og lidt tung dej, tilsæt IKKE mere mel, selv om den er ret klistret. (Bollerne bliver helt lette ved bagning).
Læg bagepapir på en bageplade, sæt dejen på pladen med fugtige hænder eller en ske. Glat bollerne med bagsiden af en ske du fugter hele tiden i koldt vand, pensl med lidt olie og drys evt. havregryn eller frø på. Tryk toppingen fast på bollen.
Sæt i ovnen og bag bollerne i 40 minutter.
Afkøl bollerne helt, før du skærer dem over.

Oprindelig opskrift fra bloggen Englerod

Views: 159